Категории

NEW Елипса с два фитила 230 гр.

NEW Елипса с два фитила 230 гр.

Предимства на свещите от соев восък в сравнение с парафиновите свещи

Свещите от соев восък е много по-добра алтернатива на парафина. Освен това соевият восък се прави от възобновяеми ресурси.

Соевият восък е естествен продукт – Той е любим продукт на хората, които са загрижени за своето здраве, това на близките си и за природата, основно защото е направен от възобновяем източник и не е продукт на петролната индустрия както парафина. Горенето на свещи от соев восък не увеличава нивото на CO2 в атмосферата.

Свещите от соев восък горят с по-голяма продължителност – В сравнение с парафиновите свещи, свещите от соев восък горят значително по-дълго.

Соевият восък се почиства лесно – Ако разлеете разтопен восък от соя, той се почиства много лесно с гореща сапунена вода. В същото време парафина се почиства много трудно в случай че попадне на текстил.

Свещите от соев восък димят по-малко – Този факт не е за подценяване, тъй като по-малко дим означава по-малко сажди, които полепват по стените и обзавеждането, освен всичко е и нездравословно.

Ароматизираните свещи от соев восък са по-силно ароматни – Тъй като свещите от соев восък имат по-ниска точка на топене, ароматите, които влизат в състава на свещите се разнасят по-бързо. Ниската точка на топене на соевия восък води до образуването на повече втечнен восък около фитила. Точно в тази зона на разтопен восък етеричните масла се изпаряват във въздуха.

Ред
Покажи
Показани са от 1 до 2 от 2 (1 страници)